Studii

 

Oferta de formare

Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae din Paris este organizat în două departamente: unul în limba română, iar celălalt în limba franceză.


Departamentul în limba română organizează programe de studiu de scurtă durată, ce presupun un parcurs pedagogic în cadrul căruia, de-a lungul mai multor săptămâni (între 10 și 15), participanții descoperă și aprofundează un subiect teologic sau de spiritualitate, sub îndrumarea unor preoți, profesori sau specialiști de renume din domeniul teologiei ortodoxe.

Descoperiți aici detaliile asupra programelor de studiu propuse pentru anul academic în curs.
 

Departamentul în limba franceză propune un parcurs de formarea de lungă durată, organizat în trei cicluri, fiecare ciclu fiind împărțit în mai multe niveluri.

Formare continuă

Toate programele noastre de studiu și toate cursurile sunt construite ținând cont de specificul formării continue: ne adresăm acelor oameni care doresc să pună baze mai solide cunoștințelor lor teologice, sau care doresc să-și împrospăteze și să-și completeze formarea teologică de care au beneficiat cu ani în urmă, însă fără ca această activitate formatoare să devină una principală.

Certificate și diplome

La sfârșitul fiecărui program (studii de scurtă durată) sau ciclu de studii (formare de lungă durată), CDS Paris eliberează un certificat sau o diplomă care atestă reușita acelui parcurs. Certificatele și diplomele CDS Paris sunt recunoscute de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale, precum și de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Centrale și de Nord.