top of page

Întrebări frecvente

FAQ: FAQ

Cum mă pot înscrie într-un program de studiu al CDS Paris?

Înscrierea în cadrul programelor de studiu oferite de Centrul nostru se face exclusiv prin completarea formularelor electronice corespunzătoare postate pe acest site. Fiecare formular devine accesibil numai la data indicată pe site și nu va mai putea fi completat după expirarea datei limită pentru înscrierea în programul respectiv (datele exacte pentru fiecare program sunt indicate aici).

Care este taxa de înscriere pentru programele de studiu CDS Paris?

Taxa de înscriere pentru programele organizate anul acesta de CDS Paris este în valoare de 100 euro. Taxa de înscriere în programul de studiu NU are legătură cu taxa de participare la sesiunea de evaluare, care va fi achitată separat de către cursanții care decid să participe la această întâlnire.

Există posibilitatea de a solicita sprijin material pentru participarea la programele de studiu CDS Paris?

Persoanele care, din diferite motive, nu-și permit achitarea integrală a taxei de înscriere într-un program de studiu CDS Paris au posibilitatea solicitării unui sprijin financiar din partea Centrului. În acest caz, completarea formularului de înscriere obișnuit trebuie însoțită de un dosar care să cuprindă următoarele documente:

  1. O scrisoare de motivație din partea solicitantului, în care să fie menționată valoarea contribuției proprii. 

  2.  Un CV al solicitantului.

  3. O scrisoare de recomandare din partea preotului paroh al parohiei din care face parte solicitantul.

  Toate acestea trebuie trimise prin e-mail la adresa secretar@teologie.eu, înainte de data limită de înscriere în programul de studiu vizat.

Echipa CDS Paris va analiza fiecare solicitare în parte și-i va informa pe solicitanți asupra deciziei luate, în cel mai scurt timp.  

Cursuri de teologie online?

De ce nu? Sigur că întâlnirea față-către-față rămâne idealul oricărui demers pedagogic, dar aceasta ar fi foarte dificil de realizat – dacă nu cumva cu totul imposibilă – la nivelul și frecvența presupuse de urmarea unui program de studiu. Așa stând lucrurile, fără a-și propune să înlocuiască învățământul teologic clasic, organizat în sala de curs, programele de studiu ale Centrului nostru reprezintă în mod evident soluția optimă pentru aceia care, împrăștiați prin toate colțurile Europei și chiar mai departe, își doresc să pună baze mai solide cunoștințelor lor teologice sau sunt conștienți de necesitatea împrospătării și completării formării teologice de care au beneficiat cu ani în urmă.

De ce recunoaștere se bucură certificatele și diplomele CDS Paris?

Diplomele de absolvire eliberate de Centrul „Dumitru Stăniloae” sunt recunoscute de către cele cinci eparhii componente ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale și Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Centrale și de Nord.

bottom of page