top of page

Sesiune de evaluare
și Conferință Internațională

MADRID 2022

20 - 23 octombrie 2022
Sediul Episcopiei Ortodoxe Române
a Spaniei și Portugaliei

Deși au loc integral online, programele de studiu de scurtă durată organizate de CDS Paris se încheie cu o Sesiune anuală de evaluare. După o pauză de doi ani, provocată de restricțiile drastice de călătorie în contextul pandemic, ne bucurăm să vă putem anunța deschiderea înscrierilor pentru Sesiunea de Evaluare CDS 2022, care va avea loc la Madrid, în perioada 20-23 octombrie. Această întâlnire va încheia atât cele două programe de studiu organizate de-a lungul anului academic 2021-2022, cât și pe cele patru din anul academic precedent (2020-2021), când nu s-a putut organiza evaluarea. 

În mod excepțional, Sesiunea de Evaluare se va desfășura simultan cu cea dintâi Conferință Internațională organizată de CDS în cadrul programului multi-anual de cercetare Diaspora ortodoxă română: misiune, provocări, perspective

Nu în ultimul rând, în cadrul acestei întâlniri va fi lansată oferta educațională a CDS Paris pentru anul academic 2022-2023.

Madrid_edited.jpg

Participarea la sesiunea anuală de evaluare reprezintă o condiție indispensabilă pentru obținerea diplomei de absolvire a programelor de studiu organizate de Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae
Sesiunea de evaluare reprezintă un moment de maximă importanță în cadrul activităților noastre, compensând, într-o cât de mică măsură, lipsa legăturii personale directe de-a lungul desfășurării programelor de studiu. Dimensiunea formativă a acestor întâlniri este foarte mult accentuată, evaluarea cunoștințelor acumulate fiind dublată de un efort susținut de continuare și aprofundare a celor asimilate dea lungul anului. De aceea, procesul propriu-zis de evaluare, este întotdeauna însoțit de o serie de comunicări științifice din partea profesorilor asociați sau invitați. De asemenea, participanții vor putea participa la unul dintre cele două ateliere tematice care vor fi propuse, cu scopul aprofundării și dezbaterii mai pe larg a temelor propuse.

Nu în ultimul rând, trebuie amintită componenta socială și mai ales cea liturgică a acestor întâlniri - un scurt, dar cuprinzător program turistic, rugăciunile de dimineață și de seară, toate încununate de comuniunea euharistică, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, sunt tot atâtea prilejuri de cunoaștere și împărtășire reciprocă. 

Perioada de înscriere

26 august - 3 octombrie 2022

PROGRAMUL

Episcopia Madrid.jpeg
segovia.png

Joi, 20 octombrie 2022    

- 9.00 - 13.00: Sosire și înregistrare participanți, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, care va găzdui întâlnirea noastră.
Pentru cei care vin cu mașina, adresa este: C. Trompetas 7, 28054 Madrid, Spain.*
Cei care vin cu avionul sau trenul, vor fi întâmpinați la aeroport/gară și transferați către locație, în grupuri, folosind servicii de transport partajat (ex: Uber).
- 13.00 - 14.30: Prânzul      
- 15.00 - 18.00: Evaluarea cursanților - partea I (câte o comisie pentru fiecare program de studiu organizat; cei care vor ajunge mai târziu, vor fi programați pentru examinare în ultima parte a zilei sau vineri dimineață).  

     - în paralel: Conferința Internațională - Sesiunea I
- 18.00 - 19.00: Cina     
- 19.30 - 21.30: Deschiderea oficială & Prelegerea inaugurală
- 21.30: Transfer către hotel 

 

Vineri, 21 octombrie 2022    

- 7.00 - 8.30: Micul dejun, la hotel

- 8.30-9.00: Transfer hotel - Episcopie

- 9.00 - 13.00: Evaluarea cursanților - partea a II-a (câte o comisie pentru fiecare program de studiu organizat; cei care vor ajunge mai târziu, vor fi programați pentru examinare în ultima parte a zilei sau vineri dimineață).  

     - în paralel: Conferința Internațională - Sesiunile II & III

- 13.00 - 14.30: Prânzul

- 15.00 - 17.45: Ateliere tematice  

     - în paralel: Conferința Internațională - Sesiunea IV & Concluzii

17.45-18.30: Decernarea diplomelor & Prezentarea programelor CDS Paris 2022-2023

18.30-21.00: Timp liber

21.00-0.30: Priveghere Mare

0.30-1.00: Agapă & transfer către hotel

Sâmbătă, 22 octombrie 2022    

- 8.00 - 9.30: Micul dejun, la hotel & transfer către aeroport

     OPȚIONAL: Excursie la Complexul El Escorial & Segovia

- programul va include transport cu autocarul pe tot parcursul zilei, vizite ghidate la obiective și cele două mese ale zilei la restaurante de pe traseu. Vom reveni la hotel seara, târziu, în jurul orei 22.00. 

COSTURI

Taxa de participare la sesiunea de evaluare este în valoare de 395 euro/pers. Această sumă include următoarele servicii:
     - cazare două nopți în cameră dublă, la un hotel de 3*** din proximitatea locului defășurării evenimentului;
     - toate mesele (începând cu prânzul de joi și încheind cu micul-dejun de sâmbătă);
     - pauzele de cafea (dimineața și după-amiaza);
     -  costurile de organizare a sesiunii (mape, săli conferință etc.). 
Suma NU include transportul spre/dinspre aeroport, și nici programul opțional, din ziua de sâmbătă.

Programul turistic opțional, de sâmbătă, costă 190 euro/pers. Acesta include transportul cu autocarul pe toată durata zilei, vizită ghidată la Complexul Monastic Regal El Escorial și vizitarea orașului Segovia, prânzul și cina servite la restaurante de pe traseu (în Segovia, respectiv Madrid), precum și o noapte de cazare în plus, la același hotel unde vom fi petrecut și precedentele două nopți.

OBS! Participanții care își doresc să participe la sesiune fără să beneficieze de cazare din partea Centrului, o pot face, caz în care taxa de participare va scădea cu 110 euro.  

Biletele de avion/tren/autocar vor fi achiziționate de către fiecare participant în parte. Participanții sunt rugați să trimită detaliile legate de sosirea și plecarea lor la adresa de mail info@teologie.eu, chiar dacă nu solicită asistență pentru organizarea transferului către sediul Episcopiei.

TRANSFERURI

Transferul de la aeroport către locația sesiunii poate fi asigurat de echipa noastră, în sensul că un reprezentant al echipei de organizare vă va întâmpina la sosire și vă va grupa cu alți doi sau trei participanți. Împreună veți putea lua o mașină prin UBER, împărțind astfel costul cursei (aprox. 20 euro/cursă). Același sistem va fi folosit și pentru transferul spre și dinspre hotel (preț aprox. al unei curse: 5-8 euor, împărțiți la 3-4 persoane). 

ÎNSCRIERI

programe-miniatura.png
icoana-ingeri_edited.jpg
homo-deus-image_edited.jpg

Înscrierile pentru participarea la Sesiunea de evaluare se fac exclusiv prin completarea formularului de înscriere online (vezi și în josul acestei pagini!)

Perioada de înscriere este 26 august - 26 septembrie 2022, în limita celor 75 de locuri disponibile.

Un loc este considerat rezervat în momentul efectuării plății avansului, în valoare de 150 euro. Restul va fi achitat până cel târziu pe 15 octombrie 2022.

Înscrierile sunt deschise tuturor cursanților care au urmat unul dintre următoarele programe de studiu organizate de CDS Paris de-a lungul anilor academici 2020-2021 și 2021-2022:

2020 - 2021

1. Pastorație și duhovnicie: psihoterapie pastorală ortodoxă

2. Sf. Apostol Pavel: omul, opera, moștenirea

3. Preoteasa: vocație, slujire, provocări

4. Pâinea cea spre ființă: originile, istoria și rânduiala actuală a Dumnezeieștii Liturghii

2021 - 2022

1. Teologie și doxologie: cateheze mistagogice pentru laici

2. Homo deus: căutări antropologice contemporane

 

Desigur, cursanții care au urmat mai multe programe de studiu în acești ani vor putea da examen pentru fiecare dintre ele.

Participarea la această întâlnire este însă deschisă și altor persoane, chiar dacă nu au urmat un program de studiu. Desigur, aceste persoane, în mod firesc, nu vor lua parte la sesiunile de evaluare propriu-zisă, ci la lucrările Conferinței Internaționale și la toate celelalte momente din program (prelegerea inaugurală, atelierele tematice etc.). Apreciem, în mod deosebit, că o astfel de întâlnire poate constitui un foarte bun prilej de cunoaștere și acomodare cu modul de funcționare al CDS Paris, în vederea începerii unui program de studiu ulterior, dat fiind că atunci vor fi lansate noile programe de studiu, iar mulți dintre profesori vor fi prezenți. 

PLĂȚI

Plata taxei de înscriere se poate face prin transfer bancar, cu card de credit sau prin PayPal.

Prin transfer bancar

  • Beneficiar: C.D.S. Paris

  • IBAN: FR76 3000 3030 8500 0372 6088 879

  • BIC/SWIFT: SOGEFRPP

  • Banca: Société Générale

  • Sucursala: Paris Saint Michel

  • Adresa băncii: 10, rue Thenard, 75005 Paris

  • Comunicare: NUME_Prenume_Madrid 2022 (ex.: POPESCU_Vasile_Madrid 2022).

Cu card de credit sau prin Paypal

Se aplică un comision de 4% din valoarea tranzacției.

METODOLOGIA
EVALUĂRII

Pentru fiecare dintre cele șase programe de studiu indicate mai sus, evaluarea va fi una de tip colocviu, pornind de la un eseu, pe care fiecare cursant îl va fi pregătit, pe una dintre temele abordate de-a lungul serilor de curs. Îndrumări detaliate asupra metodologiei de evaluare sunt disponibile pe MOODLE - platforma pedagogică a CDS (accesibilă doar cursanților, cu ID și parolă).

INFORMAȚII 
SUPLIMENTARE

Pentru a obține informații suplimentare sau a lămuri eventualele neclarități în privința acestei întâlniri, nu ezitați să ne contactați, fie prin e-mail către info@teologie.eu, fie la numărul de telefon +32.488.369.183 (Pr. George VÂLCU).

FORMULAR 
DE ÎNSCRIERE

bottom of page