Home » Sesiunile CDS » 2. Roma 2014

2. Roma 2014

Ziua 3b (23) (Large)

În perioada 8-10 octombrie a avut loc, la Roma, sesiunea de evaluare a cursanţilor înscrişi în programele organizate de Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae în anul academic 2013-2014. Cu această ocazie a fost prezentată și oferta educațională pentru anul următor.

Programul a debutat miercuri, 8 octombrie cu evaluarea cursanților înscriși în cadrul celor două programe de studiu oferite în 2014 – Introducere în teologia ortodoxă și Între duhovnic și psiholog. Teologie și psihologie în lucrarea pastorală contemporană. Au urmat apoi Slujba Vecerniei, săvârșită de Pr. Prof. Dr. Daniel BENGA (București) și sesiunea inaugurală. În cadrul acesteia din urmă, PS Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, a urat bun venit tuturor participanților, felicitându-i și încurajându-i în continuarea demersurilor lor de aprofundare a cunoștințelor teologice. În acest cadru, Pr. Conf. Dr. Patriciu VLAICU (Bruxelles), coordonatorul secțiunii în limba română a CDS Paris, a vorbit celor prezenți despre programele pregătite pentru anul academic următor. Prelegerea inaugurală a fost ținută de Pr. Prof. Dr. Constantin COMAN, sub titlul Preotul slujitor al Tainei Sfintei Spovedanii și părintele duhovnicesc

Prima parte a zilei de joi a constat într-o sesiune de comunicări științifice. Pr. Dr. Vasile GAVRILĂ (București) a vorbit despre Cum ajungem la împărtășirea continuă cu Sfintele Taine?. Apoi, Pr. Dr. Răzvan IONESCU (Paris) a ținut o prelegere cu titlul "Cu pace să ieșim …". O abordare a misiunii Bisericii din perspectivă euharistică. În fine, prelegerea pregătită de Pr. Prof. Dr. Daniel BENGA – Catacombele Romei și martirii lor – s-a constituit într-o introducere pentru programul din cea de-a doua parte a zilei, când toți participanții au mers în vizită la Catacomble San Sebastiano și la alte câteva obiective de pelerinaj din Roma. 

Ultima zi a debutat, dis-de-dimineață, cu săvârșirea Sfintei Liturghii. Apoi au fost organizate ateliere tematice, participanții având astfel ocazia să aprofundeze una din temele propuse de către cei patru conferențiari în cadrul prelegerilor ținute. Programul s-a terminat cu o sesiune concluzivă, decernarea diplomelor și o agapă frățească, organizată de gazda întregii întâlniri – Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

 

 

Galerie foto:

« 2 of 3 »

Redăm mai jos un fragment din Jurnalul TRINITAS TV din ziua de joi, 9 octombrie 2014.