Home » Sesiunile CDS » 1. Leuven 2013

1. Leuven 2013

Foto grup (1)

Între 4 și 7 noiembrie 2013, a avut loc, la Leuven (Belgia) prima Sesiune de examinare și comunicări științifice organizată de Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae, al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale (MOREOM). Întâlnirea s-a bucurat de prezența tuturor celor trei ierarhi eparhioți ai MOREOM – ÎPS Părinte Mitropolit Iosif, Arhiepiscopul Europei Occidentale, PS Părinte Siluan, Episcopul Italiei, și PS Părinte Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei – precum și a unora dintre cei mai cunoscuți profesori de teologie ortodoxă din România și de peste hotare.

În deschidere, ÎPS Iosif a urat bun-venit tuturor participanților, cursanți și profesori ai Centrului, iar Pr. Prof. Dr. Jean Boboc, decanul CDS Paris, a vorbit despre programele de studiu pe care CDS Paris își propune să le organizeze în perioada următoare, răspunzând necesităților lucrării pastoral-misionare desfășurate în cadrul parohiilor MOREOM.

Evaluarea celor 30 de cursanți înscriși în programul de studiu organizat de CDS în anul academic 2012-2013 a fost precedată de o conferință academică pe tema Receptarea interdisciplinară a operei Părintelui Dumitru Stăniloae, la 110 ani de la nașterea și 20 de ani de la trecrea la Domnul a marelui teolog. 

Ultima zi a întâlnirii, cea de miecuri, a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii arhierești, de către PS Părinte Timotei. Evaluarea cursanților a fost urmată de o vizită a istoricului oraș universitar Leuven, iar ziua s-a încheiat cu festivitatea de decernare a diplomelor și cina festivă.

« 2 of 2 »