Home » Uncategorized » Sesiunea de evaluare: Paris, 10-12 octombrie 2017

Sesiunea de evaluare: Paris, 10-12 octombrie 2017

COLAJ PARISToate cele patru programe de studiu organizate de Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae, din Paris, dea lungul anului academic 2016-2017, se vor încheia cu o sesiune de evaluare, care va avea loc la Paris, în perioada 10-12 octombrie 2017. În cadrul acestei întâlniri va fi lansată și oferta educațională a CDS Paris pentru anul academic 2017-2018.

Participarea la sesiunea anuală de evaluare reprezintă o condiție absolută pentru obținerea diplomei de absolvire a programelor de studiu organizate de Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae

Sesiunea de evaluare reprezintă un moment de maximă importanță în cadrul activităților noastre, compensând, într-o cât de mică măsură, lipsa legăturii personale directe de-a lungul desfășurării programelor de studiu. Dimensiunea formativă a acestor întâlniri este foarte mult accentuată, evaluarea cunoștințelor acumulate fiind dublată de un efort susținut de continuare și aprofundare a celor asimilate dea lungul anului. De aceea, procesul propriu-zis de evaluare din prima zi este întotdeauna urmat de o sesiune de comunicări științifice din partea profesorilor, pe diferite teme, urmată de o serie de ateliere tematice paralele, de aprofundare și dezbatere a temelor propuse. Nu în ultimul rând, trebuie amintită componenta socială și mai ales cea liturgică a acestor întâlniri – un scurt, dar cuprinzător program turistic, rugăciunile de dimineață și de seară, toate încununate de comuniunea euharistică, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, sunt tot atâtea prilejuri de cunoaștere și împărtășire reciprocă. 

Vă prezentăm mai jos o serie importantă de detalii asupra programului, costurilor, locației și procedurii de înscriere pentru această sesiune.

PROGRAM

Marți, 10 octombrie 2017

     – orele 9.00 – 14.00: sosiri la Catedrala Mitropolitană Sfinții Arhangeli (Rue Jean de Beauvais, 9 bis, 75005 Paris). Se vor lăsa bagajele la catedrală și se vor forma grupuri care vor pleca spre diferite obiecte turistice din Paris – în funcție de timpul disponibil de la sosire.
     – ora 18.00: Sesiunea Inaugurală, la catedrală
     – ora 20.00: Cina
     – ora 21.00: plecarea spre Jamville
     – ora: 22.00 : cazarea

Miercuri, 11 octombrie 2017

     – ora 7.30: rugăciunea de dimineață
     – ora 8.00: micul dejun
     – ora 9.00- 12.00: evaluarea cursanților
     – ora 12.00 – 13.00: prânzul
     – ora 13.00 – 18.00: două sesiuni paralele de comunicări științifice
     – ora 18.00 – 19.00: cina
     – ora 19.00: Vecernia

Joi, 12 octombrie 2017

     – ora 6.30- 8.00: Sfânta Liturghie
    – ora 8.00: micul dejun
    – ora 9.00 – 12.00: Atelierele tematice
    – ora 12.00: decernarea diplomelor
     – ora 13.00 : prânzul
    – ora 14.00: transfer spre aeroport/gară/autogară.

OBS! Camerele vor fi eliberate la ora 9.00. Bagajele fiecărui participant vor fi etichetate și lăsate în camera de bagaje, urmând a fi preluate la plecare.

OPȚIONAL!!! Participanții pot alege să rămână în Paris încă o noapte, caz în care va fi urmat în continuare programul turistic, cina și cazarea la un hotel din centrul Parisului.

COSTURI

Taxa de participare la sesiunea de evaluare este în valoare de 320 euro/pers. Această sumă includesalle-orangerie următoarele servicii: cazare două nopți în cameră dublă sau triplă, cu baie comună, pe hol, toate mesele (începând cu prânzul de marți și încheind cu prânzul de joi), pauzele de cafea (dimineața și după-amiaza), programul turistic de marți și costurile de organizare a sesiunii (mape, săli conferință etc.). 

Suma NU include transportul spre/dinspre aeroport/gară/autogară, și nici programul opțional, care începe joi, după prânz.

Biletele de avion/tren/autocar vor fi achiziționate de către fiecare participant în parte. Participanții sunt rugați să trimită detaliile legate de sosirea și plecarea lor la adresa de mail info@teologie.eu, chiar dacă nu solicită transfer către centrul de conferințe.

Transferul de la aeroport/gară/autogară către centrul Parisului, unde se află Catedrala Mitropolitană este cel mai ușor de făcut cu mijloacele de transport public (metroul). În consecință, fiecare cursant va primi prin email o broșură cu informații detaliate și hărți asupra traseului de parcurs; de asemenea, o linie telefonică specială va sta la dispoziția cursanților în ziua sosirilor, pentru a oferi sprijin acolo unde se vor ivi situații neprevăzute. Transferul retur (de la Centrul Jambvile la aeroport/gară/autogară), pentru cei care vor pleca spre casă joi,  poate fi asigurat de echipa noastră și se vq face cu microbuze). Prețul acestui serviciu este de 15 euro/pers. Pentru cei care vor rămâne în Paris până vineri va fi, din nou, mult mai simplu să circule cu mijloacele de transport public pentru a ajunge la punctul de plecare.

Programul turistic opțional, care presupune rămânerea în Paris până vineri (incluzând traseul de joi după-amiază, cazarea și cina de joi seara), costă 110 euro/pers.

LOCAȚIE

Sesiunea de evaluare din acest an va avea loc în cadrul complexului Centre National de Formation des Scouts aile ouest chateau chambre-orangerieet Guides de France, din Regiunea Paris.

Adresa exactă (pentru cei care vor veni cu mașina) este:

Chateau de Jambville – 78440, Jambvile – France.

Locația este mai greu accesibilă prin intermediul transportului public, motiv pentru care va încurajăm să vă rezervați din timp transportul de la/la aeroport/gară/autogară.

OBS! Participanții care își doresc să fie cazați în condiții superioare celor oferite de Centru, au libertatea de a-și rezerva individual camerele de hotel, caz în care taxa de participare va scădea cu 50 euro. În acest caz, însă, organizatorii nu mai asigură transferul de la/la aeroport/gară/autogară, și nici transferul zilnic de la hotel la centrul de conferințe, toate acestea rămânând în grija cursantului. 

ÎNSCRIERE

Înscrierile pentru participarea la sesiunea de evaluare se fac exclusiv prin completarea acestui formular de înscriere (vezi și mai jos!)

Perioada de înscriere începe astăzi și se încheie în momentul ocupării celor 100 de locuri disponibile. Dacă va fi cazul, Centrul va încerca să identifice posibilități de cazare suplimentare în condiții și la un preț asemănătoare. În mod cert, însă, prețul total va crește, dat fiind că va fi vorba atunci și de cheltuieli suplimentare de transfer de la locul de cazare la centrul de conferințe. Din acest motiv, vă încurajăm călduros să vă rezervați locurile cât mai devreme.

Participarea la sesiune este deschisă tuturor celor interesați, și nu doar cursanților Centrului Dumitru Stăniloae. Taxa de participare este aceeași pentru toți. Desigur, participanții care nu au urmat un program de studiu organizat dea lungul anului academic în curs, vor avea program liber miercuri după-masă. 

Un loc este considerat rezervat în momentul efectuării plății avansului, în valoare de 100 euro. Restul va fi achitat până cel târziu pe 3 septembrie 2017. Plata se va face prin transfer bancar, folosind următoarele date:

Beneficiar: C.D.S.
IBAN: FR76 3000 3030 8500 0372 6088 879
BIC/SWIFT: SOGEFRPP
Banca: Société Générale; Sucursala: Paris Saint Michel; Adresa: 10, rue Thenard, 75005 Paris.
Comunicare: Nume_Prenume_SESIUNE 2017 (ex.: Popescu_Vasile_SESIUNE 2017).