Home » Uncategorized » Sesiunea de evaluare 2019: Anvers, 15-17 octombrie

Sesiunea de evaluare 2019: Anvers, 15-17 octombrie

Anvers,
15-17 OCT 2019

Toate cele patru programe de studiu organizate de Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae, din Paris, de-a lungul anului academic 2018-2019, se vor încheia cu o sesiune de evaluare, care va avea loc la Anvers, Belgia, în perioada 15-17 octombrie 2019. În cadrul acestei întâlniri va fi lansată și oferta educațională a CDS Paris pentru anul academic 2019-2020.
Participarea la sesiunea anuală de evaluare reprezintă o condiție absolută pentru obținerea diplomei de absolvire a programelor de studiu organizate de Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae
Sesiunea de evaluare reprezintă un moment de maximă importanță în cadrul activităților noastre, compensând, într-o cât de mică măsură, lipsa legăturii personale directe de-a lungul desfășurării programelor de studiu. Dimensiunea formativă a acestor întâlniri este foarte mult accentuată, evaluarea cunoștințelor acumulate fiind dublată de un efort susținut de continuare și aprofundare a celor asimilate dea lungul anului. De aceea, procesul propriu-zis de evaluare din prima zi este întotdeauna urmat de o sesiune de comunicări științifice din partea profesorilor, pe diferite teme, urmată de o serie de ateliere tematice paralele, de aprofundare și dezbatere a temelor propuse. Nu în ultimul rând, trebuie amintită componenta socială și mai ales cea liturgică a acestor întâlniri – un scurt, dar cuprinzător program turistic, rugăciunile de dimineață și de seară, toate încununate de comuniunea euharistică, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, sunt tot atâtea prilejuri de cunoaștere și împărtășire reciprocă. 

Aspect de la sesiunea de evaluare de la BOLOGNA, 2018

Vă prezentăm mai jos o serie de detalii semnificative asupra programului, costurilor, locației și procedurii de înscriere pentru această sesiune.

PROGRAM

Marți, 15 octombrie 2019    

9.00 – 13.00: sosiri la biserica Parohiei Ortodoxe Române Nașterea Maicii Domnului, din Antwerpen, care va găzdui întâlnirea noastră.
Pentru cei care vin cu mașina, adresa este: Heistraat 319, 2610 Wilrijk – Antwerpen
Cei care vin cu avionul sau trenul, vor fi preluați de la aeroport/gară și transferați către locația sesiunii.
13.00: prânzul      
14.00: evaluarea cursanților (câte o comisie pentru fiecare program de studiu organizat; cei care vor ajunge mai târziu, vor fi programați pentru examinare în ultima parte a zilei).  
18.00: Cina     
19.30: Prelegerea inaugurală
21.00: transfer către hotel

Biserica Parohiei ANTWERPEN

Miercuri, 16 octombrie 2019    

8.00: transfer hotel – biserică
8.30: micul dejun     
9.30: sesiuni paralele de comunicări științifice
13.00: prânzul
14.30: ateliere tematice
17.00: decernarea diplomelor
18.00: transfer la hotel, pt odihnă
20.30: transfer la biserică
21.00: Priveghere Mare
01.00: gustare
01.30: transfer la hotel

Sesiunea de comunicări științifice, Bruxelles, 2015

Joi, 17 octombrie 201919    

9.00: micul dejun, la hotel
10.00: tur pietonal al orașului Antwerpen     
13.00: prânzul, în centrul orașului
14.30: transfer spre aeroport/gară.

OPȚIONAL!!! Participanții pot alege să rămână în Belgia încă o noapte, caz în care, după micul dejun, vom continua împreună periplul antwerpenar, vizitând câteva dintre principalele obiective turistice ale orașului. Ziua se va incheia cu cina, iar vineri se va asigura transferul către aeroport (celor care solicită acest serviciu).

Catedrala din Antwerpen, văzută din Piața Mare a orașului

COSTURI

Taxa de participare la sesiunea de evaluare este în valoare de 295 euro/pers. Această sumă include următoarele servicii:
cazare două nopți în cameră dublă (sau triplă), la un hotel de *** din oraș;
– toate mesele (începând cu prânzul de marți și încheind cu prânzul de joi);
pauzele de cafea (dimineața și după-amiaza);
transferul zilnic între locația sesiunii și hotel;
programul turistic de joi;
–  costurile de organizare a sesiunii (mape, săli conferință etc.). 
Suma NU include transportul spre/dinspre aeroport/gară, și nici programul opțional, care începe joi, după prânz.

OBS! Participanții care își doresc să participe la sesiune fără să beneficieze de cazare din partea Centrului, o pot face, caz în care taxa de participare va scădea cu 80 euro. În acest caz, însă, organizatorii nu mai asigură transferul de la/la aeroport, și nici transferul zilnic de la locul de cazare la locația desfășurării sesiunii, toate acestea rămânând în grija cursantului. 

Biletele de avion/tren/autocar vor fi achiziționate de către fiecare participant în parte. Participanții sunt rugați să trimită detaliile legate de sosirea și plecarea lor la adresa de mail info@teologie.eu, chiar dacă nu solicită transfer către centrul de conferințe.

Transferul de la aeroport către Anvers poate fi asigurat de echipa noastră. Prețul acestui serviciu variază în funcție de locul de unde sau către care care se face transferul, astfel:
– de la/către gara Antwerpen Centraal – 5 euro/pers/sens (se poate însă ajunge foarte simplu și cu BUS 17, direcția Edegem, care oprește chiar în fața bisericii – stația Rozenkransplein);
– de la/către Aeroportul Bruxelles National (Zavantem) – 10 euro/pers/sens;
– de la/către Aeroportul Bruxelles Sud Charleroi sau Aeroportul Eindhoven – 15 euro/pers/sens.

Programul turistic opțional, care presupune petrecerea întregii zile de joi în Antwerpen, cina și cazarea de joi spre vineri, costă 95 euro/pers.

LOCAȚIE

Sesiunea de evaluare, conferințele și atelierele tematice se vor desfășura în biserica și spațiile extra-liturgice ale Parohiei Ortodoxe Române Nașterea Maicii Domnului, din Antwerpen.
Mesele se vor servi într-o sală de festivități din proximitatea bisericii.
Cazarea se va face în hoteluri de *** aflate în apropiere, iar transferul către/dinspre hotel se va face cu microbuze, în fiecare dimineață și seară, costul acestui transfer fiind inclus în taxa de participare.

CUM SE POATE AJUNGE LA ANVERS?

Aflat cam la jumătatea distanței dintre Paris și Amsterdam, orașul Anvers (sau Antwerpen, cum îi spun localnicii) este foarte ușor accesibil din majoritatea țărilor europene. Există mai multe căi de a ajunge la Anvers:
b) Bruxelles Sud (Charleroi), deservit mai cu seamă de companii low-cost, se află la 100 km, respectiv 1h20m de locația sesiunii. Transferul poate fi asigurat de echipa CDS (15 euro/pers/sens).- cu mașina: cei care locuiesc în Belgia, Olanda, vestul Germaniei, Luxemburg, sau nordul Franței pot lua serios în calcul posibilitatea de a călători cu mașina. Această variantă poate fi potrivită chiar și celor care vin din sudul Marii Britanii, drumul de la Dover la Anvers neluând mai mult de 2h30m. Mașinile pot fi parcate în parcarea bisericii, iar noaptea, pe străzile din jurul hotelului (gratuit, între 22.00 și 8.00).
cu autocarul: în lipsa mașinii personale, se poate ajunge la Anvers, la prețuri foarte accesibile, cu autocarul. Autogara orașului se află în imediata vecinătate a gării Antwerpen Centraal, de unde se poate ajunge la biserică foarte ușor cu transportul public (BUS 17, direcția UZA Edegem, până la stația Rozenkransplein, chiar în fața bisericii) sau puteți fi preluat de echipa CDS.
cu trenul: Anvers este situat pe linia TGV-urilor Paris Amsterdam, facilitând astfel accesul dinspre cele două capitale. Se poate ajunge însă relativ ușor și din Germania sau Luxemburg. Cei care vin cu Eurostar-ul, din Marea Britanie, vor trebui să schimbe trenul la Bruxelles. Veți coborâ în gara Antwerpen Centraal, de unde se poate ajunge la biserică foarte ușor cu transportul public (BUS 17, direcția UZA Edegem, până la stația Rozenkransplein, chiar în fața bisericii) sau puteți fi preluat de echipa CDS.
cu avionul, pe unul dintre cele trei aeroporturi din zonă:
a) Bruxelles National (Zaventem), deservit mai cu seamă de companiile aeriene de linie, se află la 40 km, respectiv 30 min de locația sesiunii. Transferul poate fi asigurat de echipa CDS (10 euro/pers/sens).
b) Bruxelles Sud (Charleroi), deservit mai cu seamă de companii low-cost, se află la 100 km, respectiv 1h20m de locația sesiunii. Transferul poate fi asigurat de echipa CDS (15 euro/pers/sens).
c) Eindhoven, deservit, de asemenea, mai cu seamă de companii low-cost, se află la 115 km, respectiv 1h30m de locația sesiunii. Transferul poate fi asigurat de echipa CDS (15 euro/pers/sens).

ÎNSCRIERE

Înscrierile pentru participarea la sesiunea de evaluare se fac exclusiv prin completarea acestui formular de înscriere (vezi și mai jos!). 

Perioada de înscriere începe astăzi și se încheie în momentul ocupării celor 100 de locuri disponibile. Din acest motiv, vă încurajăm călduros să vă rezervați locurile cât mai devreme.

Participarea la sesiune este deschisă tuturor celor interesați, și nu doar cursanților Centrului Dumitru Stăniloae. Taxa de participare este aceeași pentru toți. Desigur, participanții care nu au urmat un program de studiu organizat dea lungul anului academic în curs, vor avea program liber miercuri după-masă. 

Un loc este considerat rezervat în momentul efectuării plății avansului, în valoare de 100 euro. Restul va fi achitat până cel târziu pe 15 septembrie 2019.

Plata taxei de înscriere se poate face prin transfer bancar, cu card de credit sau prin PayPal.
1. Prin transfer bancar
Beneficiar: C.D.S.
IBAN: FR76 3000 3030 8500 0372 6088 879
Cod BIC/SWIFT: SOGEFRPP
Banca: Société Générale, Sucursala: Paris Saint Michel;
Comunicare: Nume_Prenume_sesiune 2019 (ex.: POPESCU_Vasile_Anvers 2019).

2. Cu card de credit sau prin PayPal (se aplică un comision de 4% din valoarea tranzacției. Pentru a face plata pentru mai multe servicii, selectați câte unul, dați click pe AJOUTER AU PANIER , apoi, în următorul ecran, dați click pe CONTINUER MES ACHATS. După ce ați adăugat toate servicii dorite, dați click pe butonul galben PAY PAYPAL PAYER, dacă aveți cont PayPall, sau pe butonul gri PAYER, dacă doriți să faceți plata cu un card de credit).

Sesiune ANVERS 2019
Nume pers pt care fac plata