Home » Uncategorized » Sesiunea de evaluare 2018: Bologna, 9-11 octombrie

Sesiunea de evaluare 2018: Bologna, 9-11 octombrie

COLAJ PARISToate cele patru programe de studiu organizate de Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae, din Paris, dea lungul anului academic 2017-2018, se vor încheia cu o sesiune de evaluare, care va avea loc la Bologna, în perioada 9-11 octombrie 2018. În cadrul acestei întâlniri va fi lansată și oferta educațională a CDS Paris pentru anul academic 2018-2019.

Participarea la sesiunea anuală de evaluare reprezintă o condiție absolută pentru obținerea diplomei de absolvire a programelor de studiu organizate de Centrul Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae

Sesiunea de evaluare reprezintă un moment de maximă importanță în cadrul activităților noastre, compensând, într-o cât de mică măsură, lipsa legăturii personale directe de-a lungul desfășurării programelor de studiu. Dimensiunea formativă a acestor întâlniri este foarte mult accentuată, evaluarea cunoștințelor acumulate fiind dublată de un efort susținut de continuare și aprofundare a celor asimilate dea lungul anului. De aceea, procesul propriu-zis de evaluare din prima zi este întotdeauna urmat de o sesiune de comunicări științifice din partea profesorilor, pe diferite teme, urmată de o serie de ateliere tematice paralele, de aprofundare și dezbatere a temelor propuse. Nu în ultimul rând, trebuie amintită componenta socială și mai ales cea liturgică a acestor întâlniri – un scurt, dar cuprinzător program turistic, rugăciunile de dimineață și de seară, toate încununate de comuniunea euharistică, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, sunt tot atâtea prilejuri de cunoaștere și împărtășire reciprocă. 

Vă prezentăm mai jos o serie importantă de detalii asupra programului, costurilor, locației și procedurii de înscriere pentru această sesiune.

PROGRAM

Marți, 9 octombrie 2018

     – orele 9.00 – 13.00: sosiri la Centrul de conferințe Tabor (Via Gaiato, 92 – Pianelli), care va găzdui întâlnirea noastră. Cei care vin cu avionul sau trenul, vor fi preluați de la aeroport/gară și transferați către locația sesiunii. 
     – ora 13.00: prânzul
     – ora 14.00: evaluarea cursanților (câte o comisie pentru fiecare program de studiu organizat; cei care vor ajunge mai târziu, vor fi programați pentru examinare în ultima parte a zilei).
     – ora 18.00: Cina
     – ora 19.00: Prelegerea inaugurală 
     – ora: 21.00: Vecernia

Miercuri, 10 octombrie 2018

     – ora 7.30: Rugăciunea de dimineață
     – ora 8.00: micul dejun
     – ora 9.00- 13.00: sesiuni paralele de comunicări științifice
     – ora 13.00 – 14.00: prânzul
     – ora 14.30 – 17.00: ateliere tematice 
     – ora 17.00 – 18.00: decernarea diplomelor
     – ora 18.00 – 19.00: cina
     – 21.00 – 0.30: Priveghere Mare

Joi, 11 octombrie 2018

    – ora 8.00: micul dejun
    – ora 9.00: plecarea spre Bologna (cu tot cu bagaje).
    – ora 10.30-13.30: tur pietonal al Bolognei 
     – ora 13.30: prânzul
    – ora 14.30: transfer spre aeroport/gară.

OPȚIONAL!!! Participanții pot alege să rămână în Italia încă o noapte, caz în care va fi urmat în continuare un tur al orașului Ravenna, unde vom servi și cina. Vom reveni apoi la Bologna, unde vom și înnopta.

COSTURI

Taxa de participare la sesiunea de evaluare este în valoare de 220 euro/pers. Această sumă include următoarele servicii: cazare două nopți în cameră dublă sau triplă, toate mesele (începând cu prânzul de marți și încheind cu prânzul de joi), pauzele de cafea (dimineața și după-amiaza), programul turistic de joi și costurile de organizare a sesiunii (mape, săli conferință etc.). 

Suma NU include transportul spre/dinspre aeroport/gară, și nici programul opțional, care începe joi, după prânz.

Biletele de avion/tren/autocar vor fi achiziționate de către fiecare participant în parte. Participanții sunt rugați să trimită detaliile legate de sosirea și plecarea lor la adresa de mail info@teologie.eu, chiar dacă nu solicită transfer către centrul de conferințe.

Transferul de la aeroport/gară către Centrul de Conferințe TABOR (aprox. 70 km S-V de Bologna), precum și cel către aeroport/gară (la plecare), poate fi asigurat de echipa noastră. Prețul acestui serviciu este:

     – de la aeroport/gară la Centrul TABOR –  15 euro/pers.

     – din Bologna la aeroport – 5 euro/pers.

Programul turistic opțional, care presupune vizita la Ravena, cina și cazarea în Bologna, joi noaptea, costă 90 euro/pers.

LOCAȚIE

Sesiunea de evaluare din acest an va avea loc în cadrul Centrului de Conferințe TABOR, din regiunea italiana Emilia-Romagna. 

Adresa exactă (pentru cei care vor veni cu mașina) este:

Centro Tabor – Fondazione Auxilium
Via Gaiato, 92, 41026 Pavullo nel Frignano MO, Italia

Locația este mai greu accesibilă prin intermediul transportului public, motiv pentru care va încurajăm să vă rezervați din timp transportul de la/la aeroport/gară.

OBS! Participanții care își doresc să fie cazați în condiții superioare celor oferite de Centru, au libertatea de a-și rezerva individual camerele de hotel, caz în care taxa de participare va scădea cu 40 euro. În acest caz, însă, organizatorii nu mai asigură transferul de la/la aeroport, și nici transferul zilnic de la hotel la centrul de conferințe, toate acestea rămânând în grija cursantului. 

ÎNSCRIERE

Înscrierile pentru participarea la sesiunea de evaluare se fac exclusiv prin completarea acestui formular de înscriere (vezi și mai jos!)

Perioada de înscriere începe astăzi și se încheie în momentul ocupării celor 100 de locuri disponibile. Dacă va fi cazul, Centrul va încerca să identifice posibilități de cazare suplimentare în condiții și la un preț asemănătoare. În mod cert, însă, prețul total va crește, dat fiind că va fi vorba atunci și de cheltuieli suplimentare de transfer de la locul de cazare la centrul de conferințe. Din acest motiv, vă încurajăm călduros să vă rezervați locurile cât mai devreme.

Participarea la sesiune este deschisă tuturor celor interesați, și nu doar cursanților Centrului Dumitru Stăniloae. Taxa de participare este aceeași pentru toți. Desigur, participanții care nu au urmat un program de studiu organizat dea lungul anului academic în curs, vor avea program liber miercuri după-masă. 

Un loc este considerat rezervat în momentul efectuării plății avansului, în valoare de 100 euro. Restul va fi achitat până cel târziu pe 1 septembrie 2018.

Plata taxei de înscriere se poate face prin transfer bancar, cu card de credit sau prin PayPal.

1. Prin transfer bancar

Beneficiar: C.D.S.
IBAN: FR76 3000 3030 8500 0372 6088 879
BIC/SWIFT: SOGEFRPP
Banca: Société Générale; Sucursala: Paris Saint Michel; Adresa: 10, rue Thenard, 75005 Paris.
Comunicare: Nume_Prenume_sesiune 2018 (ex.: Popescu_Vasile_Bologna 2018).

2. Cu card de credit sau prin PayPall (se aplică un comision de 4% din valoarea tranzacției. Pentru a face plata pentru mai multe servicii, selectați câte unul, dați click pe ADD TO CART, apoi, în următorul ecran, dați click pe CONTINUE SHOPPING. După ce ați adăugat toate servicii dorite, dați click pe PAY WITH PAYPALL, dacă aveți cont PayPall, sau pe CHECK OUT, dacă doriți să faceți plata cu un card de credit).


Program de studiu
Comunicare (NUME_Bologna 2018)